Noodzaak IPv6 begint door te dringen

Afgelopen vrijdag 27 mei organiseerden we op ons kantoor in Ede een IPv6 informatiebijeenkomst voor onze klanten en overige geïnteresseerden. Met 115 bezoekers was de middag goed bezocht.

Nadat mijn collega Alex Bik (CTO) de gasten verwelkomd had, gaven Frits Nolet en Joost Tholhuijsen van de Stichting IPv6 Nederland een uitgebreide introductie in IPv6. Mike van de Lindeloof van Datapulse heeft vervolgens uitgelegd aan welke eisen hardware moet voldoen om IPv6-gereed te zijn en hoe gebruikers dit kunnen herkennen. Ikzelf heb in mijn presentatie verteld hoe IPv6 in de praktijk gebruikt kan worden en hoe wij dat hebben aangepakt.

02_foto

We sloten de middag af met een paneldiscussie waarin alle sprekers aangevuld met techneuten van Snow en dotXS antwoord gaven op de vragen uit het publiek. Er waren best goede vragen namelijk (voornamelijk praktische), maar geen dingen waar we als panel geen enkel antwoord op hadden. Ook hebben we weer eens benadrukt dat er voor IPv6 geen echte business case is, maar dat als je nu niets doet het je als bedrijf geld zal gaan kosten.

Na de discussie was het tijd voor de borrel. Diverse bezoekers gaven aan dat deze dag bijgedragen heeft aan het begrip in IPv6 en de realisatie van de noodzaak om ermee aan de slag te gaan. “Er komt toch meer bij IPv6 kijken dan je in eerste instantie denkt! Interessante materie. Ik ga spoedig testen met IPv6,” vertelde een van de bezoekers mij.

Mijn collega Alex Bik was ook enthousiast over de middag. “Een geslaagde dag met veel bezoekers! De noodzaak voor IPv6 begint duidelijk door te dringen bij onze klanten.”


Teun Vink is teamleider Netwerk, Datacenters en R&D bij BIT. Daarnaast is hij als Security Officer verantwoordelijk voor BIT’s ISO 27001 certificering.