Noteert u vast OCP Summit, Amsterdam, oktober 2018

ISP Today schrijft over OCP (het Open Compute Project) omdat achter deze drie letters heel veel belangrijke ontwikkelingen schuil gaan. OCP betekent meer dan alleen een serverrack met andere afmetingen. OCP zorgt ervoor dat bijna alles dat in een regulier datacenter staat kritisch wordt bekeken en onder handen genomen.

OCP gaat verder dat de datacenters die voor de hyperscalers worden ontworpen en ingericht. De mogelijkheden die het telco’s biedt, die allemaal bezig zijn pstn/isdn uit te faseren en over te stappen naar voip en zich werpen op 5G, zijn groot. Zo groot zelfs dat OCP met Verizon. AT&T en Deutsche Telekom platinum partners van OCP zijn. Die status hebben ook Nokia en Ericsson, de twee bedrijven die ook erg veel met telco diensten te maken hebben.

Over de impact van OCP op de telco sector wordt minder gepubliceerd dan over de datacenter sector. ISP Today besteedt uiteraard aan de laatste ook veel meer aandacht. Wie een beeld wil krijgen van wat OCP nu precies is en wat het voor zijn/haar business kan betekenen had vorige week de kans aan kennis te komen. In Californië werd de tweedaagse global summit gehouden. Duizenden bezoekers en honderden exposanten.

Een logisch gevolg van de werkwijze van het OCP platform is is dat iedereen zijn ontwikkelingen deelt met de community, want open staat ook voor open discussie. Dat leidt er toe dat van de twee daagse summit honderden video’s van presentaties, inclusief de V&A sessies zijn gemaakt die allemaal op YouTube staan. Of het nu gaat over de plannen van Alibaba om 100KW racks te maken volgens de OCP gedachte, de voordelen van 12V boven 48V voor Google of kleinere modificaties van busbars en netwerkconnectors, alles wordt getoond en besproken. De meeste video’s zijn minder dan 30 minuten lang en daarmee erg makkelijk te consumeren

Sinds vorige week weten we dat er nog een manier is om de kennis over OCP op peil te brengen. In de Amsterdamse RAI wordt begin oktober de Europese summit gehouden. Dat is wel een erg goed moment om live te zien en horen waarom OCP ook voor jouw business een groot verschil kan uitmaken.

Voor wie nog steeds twijfelt of OCP op server niveau nu een serieus te nemen ontwikkeling is hebben we nog een actueel cijfer van WiWynn. WiWynn is een van de grote Taiwanese ODMs die volop inzet op OCP en onderdeel van het consortium waar ook AOPen deel van uit maakt. In januari gaf het tijdens de presentatie van de cijfers aan 30 tot 40% meer personeel nodig te hebben voor de server assemblage.

Dus noteer alvast in de agenda 1-2 oktober Amsterdam – RAI – OCP Summit

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.