Of HostingCon EU het programma aanpast?

screenshotHCEU2016-EUvlagAl enige maanden wordt er achter de schermen druk gewerkt aan het programma voor HostingCon Europe, dat op 11 en 12 oktober in Amsterdam wordt gehouden. ISP Today is zoals bekend evenals de voorgaande jaren media partner. De details van het programma zijn nog niet helemaal bekend. Wel is een keynote bekend en een aantal andere sprekers en panelleiders.

Die laatste groep is bekend, omdat we met een aantal reeds contact hebben gehad. We hebben een aantal interviews gedaan zodat we de komende periode gerichter aandacht aan dit event kunnen besteden. In een aantal gesprekken kwam naar voren dat het voor de spreker lastig was maanden voor de feitelijke sessie al aan te geven waar zijn of haar bijdrage over zou kunnen gaan. Het is internet, dus ontwikkelingen kunnen heel snel gaan.

Opvallend genoeg waren tot vorige week ook alle personen die we benaderden voorzichtig omdat ze niet precies wisten wat Brexit zou opleveren. Iemand verwees naar de vorige HostingCon EU die samenviel met de vooraankondiging dat Safe Harbor door de hoogste Europese rechters afgeschoten zou gaan worden. Enkele van de uitspraken die toen zijn gedaan hebben nu geen enkele waarde meer. Safe Harbor is niet meer. Er is nog geen opvolger, maar inmiddels zijn wel de eerste boetes uitgedeeld aan bedrijven die data van klanten en medewerkers (!) naar de USA blijven sturen.

Met die kennis in het achterhoofd zal menigeen dan ook afgelopen vrijdag toen de uitslag van het referendum bekend werd gemaakt een diep zucht van verlichting hebben geslagen. De voorzichtigheid naar de pers toe was zo gek nog niet. Wat er nu echter wel staat te gebeuren is dat een aantal onderwerpen een net iets andere invulling zal gaan krijgen. Zoals de vlag er nu bijstaat weet gewoon niemand wat er staat te gebeuren, maar stel dat de uitkomst van het referendum door de politiek wordt gevolgd dan heeft dat geheid impact op de IT sector.

Betekent dit dat HostingCon EU alle speeches, panels en discussies nu nog eens extra tegen het licht moet houden (en ja er zijn andere IT events, niet alleen die in Londen, die dat wel doen)?Volgens ons is dat nergens voor nodig. Het mooie aan HostingCon is immers dat de kennisdeling vooruit staat. Dus als een idee of plan niet wordt geaccepteerd of begrepen ga je daarover in discussie met elkaar. Toegegeven, de aard en omvang van de veranderingen die op ons afkomt door een ontwikkeling die deze keer niet door de sector zelf is ingegeven maar door de politiek zal uniek zijn. Uniek, maar ook leerzaam.

Rond oktober zal er hopelijk meer duidelijkheid zijn, dat zou de discussies wel ten goede komen

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.