Op reis gaan naar Californië voor je cloud business

Vorige week wees ISP Today op een onderzoek van BitDefender over cloud adoptie en andere technologieën in een aantal landen. Een van de conclusies was dat Duitse ondernemers niet echt staan te wachten op cloud aanbod uit Nederland. De vraag waarmee we afsloten: hoe is dat elders, bijvoorbeeld de USA?

Nog even de cijfers waar het om ging: van de Duitse ondernemers gaf 89% aan Duitse cloud providers te vertrouwen (noot: voor alle antwoorden geldt dat er meerdere landen mochten worden aangekruist!). Nederlandse aanbieders scoorde slechts 11%, maar dat is nog altijd aanzienlijk beter dan Amerikaanse aanbieders. Die groep geniet in Duitsland het vertrouwen van slechts 5% van de IT’ers. De vraag was ook andersom gesteld: welk land wordt het minst vertrouwd. Daar scoorde de VS met 54% in de ogen van Duitsers een onbetwiste eerste plek, Nederland bleef onder 5% van de stemmen hangen.

Die laatste vraag over de minst betrouwbare cloud landen is ook gesteld in het Verenigd Koninkrijk en de VS. 13% van de Britten gaf Nederland daar een downvote en daarmee een vierde plek op een lijst waar je niet trots op mag zijn. De kaarten lijken beter te liggen in de VS, want daar scoort Nederland minder dan 12% van de stemmen en valt daarmee buiten de top 5 van negatief benoemde landen.

We draaien de vraag nu weer om en kiezen voor de positieve benadering: in welk land zou je cloud provider mogen zitten. De Britten geven daar aan dat 64% de voorkeur geeft voor een Britse cloud partij. Nederland wordt door 12% genoemd en is daarmee goed voor een 8ste plek. De Amerikanen doen zeker niet onder voor Duitsers: 92% heeft vertrouwen in US-based cloud aanbieders, Australië staat met 11% op de 8ste plaats. Nederland komt niet eens voor in de top 10.

Ondernemen betekent deels gokken en deels je kansen op basis van de juiste informatie inschatten. Als je de cijfers van BitDefender ziet en weet dat die in lijn liggen met eerdere onderzoeken van andere partijen dan moet je je toch afvragen wat de slagingskansen zijn om in Californië voor je cloud business te pitchen. Misschien doet de sector er beter aan eens de oorzaken van de negatieve oordelen serieus onder ogen te zien voordat spannende oorden, zoals Californië, worden bezocht.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.