‘Op zoek naar gezamenlijke belangen en als branche presteren’

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=0XBO8zN0d0I&w=630&rel=0]

Op woensdag 28 augustus 2013 organiseerde ISP Connect in samenwerking met Webhostingtalk.nl een barbecue voor al hun relaties in de hostingsector. ISP Today sprak met Simon Besteman over de branchevereniging en de sector. We vroegen hem wat het eerste in hem opkomt als hij aan de Nederlandse hostingsector denkt.

Groei
Besteman vertelt in de video dat hij de Nederlandse hostingsector een succes vindt. “Het is één van de snelst groeiende sectoren van de Nederlandse economie. In de branche zijn veel vacatures en wij denken dat de sector de komende jaren veel harder gaat groeien.”

Onderzoek
Met branchevereniging ISP Connect wil Besteman bedrijven in de sector ondersteunen en mensen bij elkaar brengen. “We zijn bezig met een Benchmark-onderzoek, waarin zichtbaar moet worden wat de trends zijn.”

Fragmentatie
Wat Besteman aangeeft is dat hij niet begrijptdat de sector wordt overgeslagen door politiek Den Haag. “De sector wordt niet gezien als een prioriteit en het succesverhaal wordt niet erkent. Besluiten worden genomen zonder dat wij worden geraadpleegd.” De fragmentatie van de sector is daar volgens Besteman de oorzaak van.

Gezamenlijke belangen
De boodschap die Besteman dan ook wil meegeven aan de sector is dat ze krachten moeten bundelen. “Het is belangrijk dat we als hosters met elkaar concurreren, maar tegelijkertijd ook oog houden in wat ons bind. Voor waar onze gezamenlijke uitdagingen zijn, wat onze belangen zijn en wat we met elkaar als branche kunnen presteren.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.