Openheid en transparantie van levensbelang voor ISP-sector

Op donderdag 1 maart 2012 werd het boek ‘Consent of the Networked: The Worldwide Struggle for Internet Freedom’ gelanceerd in Nederland. De schrijfster Rebecca MacKinnon hield in Pakhuis de Zwijger een betoog over internet vrijheid.

Volgens MacKinnon is openheid en transparantie in relatie tot internet vrijheid, van levensbelang voor de sector. Hierbij spelen de belangen van ISP-sector, de politiek en eindgebruikers een rol. Het evenwicht tussen deze belangen is in gevaar. De sector moet hierover helder gaan communiceren, zodat eindgebruikers weten waar ze aan toe zijn.

ISP Today sprak afgelopen donderdag met schrijfster Rebecca MacKinnon. Ook vroegen we Niels Huijbregts (XS4ALL) en Fieke Jansen (Hivos), hoe we als sector met internet vrijheid moeten omgaan. In bovenstaande video kan je de interviews bekijken.

Win het boek!
ISP Today mag drie gesigneerde exemplaren van het boek ‘Consent of the Networked’ verloten. Reageer via Twitter met #isptodayboek. Vertel hoe we volgens jou als ISP-sector met internet vrijheid om moeten gaan. De drie exemplaren verloten we onder de eerste 20 twitteraars die reageren.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.