Opvallend: een datacenter te koop

troostwijkdataport630416De berichtgeving over datacenters in Nederland kent een zekere voorspelbaarheid. Er wordt bijgebouwd, de inrichting wordt onder handen genomen of men heeft een mooi contract gesloten. Tenminste 80% van al het datacenternieuws voldoet aan deze drie categorieën. De resterende 20% bevat de meest uitlopende berichten.

Een echte bijzonderheid in die restgroep lijkt te zijn de aankondiging van Troostwijk, dat er binnenkort een compleet ingericht datacenter te koop wordt aangeboden. Het gaat om een gebouw met inrichting in Den Helder, dat trouwens niet wordt geveild maar via een tender procedure wordt verhandeld.

Daardoor zal niet snel bekend worden voor welke prijs dit object van eigenaar wisselt. Of de gekozen methode, tender in plaats van veiling, iets zegt over de interesse in de markt valt niet te zeggen. Wat wel duidelijk is, is dat het redelijk uniek is in Nederland dat een datacenter op deze wijze op de markt komt. Alleen daarom al verdient de melding van Troostwijk enige aandacht.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.