Over toeval, timing, Transip en YouTransfer.io

transip-stack600Op 27 oktober schreven we over het probleem van filesharing via Dropbox & Co in het bedrijfsleven. Aanleiding hiervoor was een Amerikaans onderzoek dat de omvang van het probleem heeft onderzocht en ook de tekortkomingen aan de kant van de aanbieders opsomde. Dat laatste is samen te vatten met: omvangrijke onduidelijkheid bij potentiële gebruikers over het aanbod.

Na het artikel kregen we via Twitter de opmerking dat er een Nederlandse optie is, gebaseerd op open source die de in het onderzoek genoemde issues voorkomt en ook nog eens een hoge mate van regie mogelijk maakt. “@isptoday gratis #opensource #enterprise #filesharing is mogelijk! Lees blog.youtransfer.io/why-enterprise… of check youtransfer.io Dat zou een van de lastigste issues, namelijk controle over data integriteit en locatie moeten oplossen.

En wat gebeurt er weer een paar uur later: Transip komt met een forse campagne aanzetten waarbij gratis opslag annex filesharing centraal staat. Het bedrijf uit Leiden koppelt er ook nog eens de belofte aan dat alle data in Nederland blijft. De persaandacht was omvangrijk en je zou zelfs kunnen zeggen dat er sprake was (is?) van een Hollandse hype.

Onze keuze de problemen rond filesharing in de zakelijke markt aan de kaak te stellen is gemaakt puur omdat er een interessant onderzoek verscheen. Dat Transip pal daaropvolgend een dienst lanceert die de problematiek deels adresseert is puur toeval. Wellicht dat Transip bij de lancering met een schuin oog heeft gekeken naar de volgende week te houden Alert online campagnes. ISPtoday heeft dat thema ook in het vizier, maar het aantal activiteiten dat zich echt op de zakelijke gebruikers richt lijkt wederom bedroevend gering.

Als de ophef over Transip’s Stack ertoe bijdraagt dat meer Nederlandse aanbieders zich op de markt voor specifiek zakelijke filesharing (Transip bedient met de gratis Stack waarschijnlijk in de eerste plaats “semi professionele consumenten”) gaan begeven is dat trouwens een goede ontwikkeling.Een ontwikkeling waar we dan ook uiteraard aandacht aan zullen besteden.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.