OVH komt naar Nederland – ooit

Begin dit jaar wees ISP Today op het bericht dat OVH een datacenter liet neerzetten in Limburg in Duitsland. Dat is op 100 kilometer afstand van Frankfurt en inmiddels wordt daar al proefgedraaid. Dat was volgens persberichten van OVH niet de enige plek buiten Frankrijk die zou worden ontwikkeld. Nederland stond ook in de planning.

Dat Nederland op de radar staat van OVH is niet vreemd. Een kwestie van veel connectiviteit, een gezonde markt met veel vraag en dito groei. In een persbericht uit najaar 2016 waarin de bouw van Limburg/Frankfurt werd aangekondigd viel nog dit te lezen: “Om zijn wereldwijde uitbreiding te financieren heeft de leidende Europese cloudprovider het kapitaal verhoogd met 250 miljoen euro, met investeringsfondsen KKR en TowerBrook, en heeft een investeringsplan van 1,5 miljard euro voor vijf jaar aangekondigd. Genoeg om voor het einde van 2017 de bouw van een aantal extra datacenters te financieren in de Verenigde Staten (eerst de Oostkust en vervolgens Westkust), Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.”

De verwachting was dan ook dat er binnenkort wat over Nederland bekend zou worden. Maar wat schetst de verbazing. OVH heeft zojuist een datacenter in London geopend. Met een opvallend aantal maanden vertraging en inspelend op Brexit (trefwoord: datasouvereiniteit). En wat lezen we in een van de Britse artikelen over OVH “The company is planning to introduce two further datacentres in the US, one in the East Coast and one in the West, added Parekh (het hoofd van de Britse OVH operaties, red), and open new facilities in Spain, Italy and the Netherlands by 2020.”

Toch wel opmerkelijk. Duitsland op schema, het VK met vertraging en de andere landen zijn minimaal twee jaar opgeschoven.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.