Prins van Oranje geïnformeerd over toppositie Nederlandse internetinfrastructuur

Woensdag 20 maart 2013 was een bijzondere dag voor AMS-IX, SURFsara en Equinix. Bij een werkbezoek op Science Park Amsterdam werd Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje geïnformeerd over de toppositie van Nederland op het gebied van internetinfrastructuur.

Ronleiding en gesprekken
De Prins heeft een rondleiding gekregen door het datacenter AM3 van Equinix en sprak met diverse deskundigen over de omvang en het belang van de internetinfrastructuur in de regio Amsterdam. Aansluitend bezocht de Prins het Collaboratorium bij SURFsara.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=_n24YPdqZqM&w=630&rel=0]

Economisch belang
AMS-IX geeft aan erg verheugd te zijn over de getoonde belangstelling van het toekomstige staatshoofd. “De Nederlandse internetinfrastructuur levert een belangrijke bijdrage aan de digitale economie,” zegt Job Witteman, CEO bij AMS-IX. “Mede dankzij deze goede internetvoorzieningen groeit de datacenter- en cloud computing-industrie in Nederland erg hard en neemt Nederland ook hier internationaal een belangrijke positie in. Handelsnatie Nederland staat inmiddels synoniem voor vervoer via lucht, weg, water én internet – en daar mogen we met recht trots op zijn.”

Succes van sector
Het bezoek van Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje onderstreept volgens Equinix het belang van de digitale sector voor de Nederlandse economie. “Wij stellen bijvoorbeeld onze klanten in staat om vanaf deze ene netwerkrijke locatie klanten in heel Europa en zelfs de rest van de wereld te bedienen,” vertelt Michiel Eielts, algemeen directeur van Equinix Benelux. “Dat trekt enerzijds veel buitenlandse bedrijven aan die zich in Europa willen vestigen en daardoor kiezen voor Amsterdam, en biedt anderzijds grote kansen voor innovatieve Nederlandse bedrijven.”

Platform
De Prins is sinds 2004 lid van de Raad van Advies van ECP | Platform voor de Informatiesamenleving. Binnen dit platform werken overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samen aan de ontwikkeling van de Nederlandse digitale economie en samenleving.


Videobron: Equinix op www.youtube.com/watch?v=_n24YPdqZqM

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.