Rahi Systems op HostingCon Europe

Rahi_Systems_LOGO630De lijst van bedrijven die op HostingCon Europe staan neemt gestaag toe. Tussen de namen prijkt ook Rahi Systems. Om er achter te komen wat achter deze naam schuil gaat namen we contact op met Armando dos Santos Gomes, verantwoordelijk voor sales en operations van Rahi Systems.

Wat is Rahi Systems?
“Rahi Systems is vier jaar in San Francisco geleden opgericht, telt zes vestigingen en een Europees HQ dat op Schiphol staat”, aldus Dos Santos Gomes. “We zijn een total solutions provider en leveren aan datacenters, enterprises en natuurlijk ISP’s. Wij leveren meer dan hardware, we geven ook advies.”

Wat moeten we ons daarbij voorstellen?
“In een greenfield situatie, waar een gebouw is bestemd een datacenter te worden geven wij vanaf het begin advies over koeling, inrichting van de corridors et cetera. Het blijft niet bij advies, we implementeren het ook. Dat doen we wereldwijd, Google is daarvoor een van onze klanten. Maar ook in het geval van bestaande datacenters die onder handen genomen moeten worden zijn we een partij die gevraagd wordt. Dan doen we een assessment waarbij we echt op alles letten en aangeven hoe met bestaande of met nieuwe hardware en techniek het beste resultaat behaald kan worden.”

Hoe zit het met de hardware die jullie leveren?
“Voor de hardware zijn we een VAR van de bekende merken. Daarnaast hebben we ook eigen productielijnen voor o.a. servers en racks. Met beiden weten we ons goed te onderscheiden van de concurrentie. Onze oplossingen dragen bij aan het verlagen van de management- en beheerskosten. Bij de servers komt dat door het slimme ontwerp, waardoor een blade via de achterkant uit het rack gehaald kan worden. De schijven kun je aan de voorzijde en de fans via de bovenzijde zonder tools verwijderen.”

Het draait bij Rahi Systems dus om hardware en advies?
Ja, maar daar moet wel de kanttekening bij worden geplaatst dat we in de eerste plaats een partij zijn die in staat is door advies waarde toe te voegen en vraagstukken met de klant op te lossen. Dat is echt iets heel anders dan een traditionele VAR die componenten levert. Wij hebben bijvoorbeeld in samenwerking met klanten een cloud gebaseerde eigen software defined infrastructure management oplossing ontwikkeld (NodeGrid Manager) waarmee je alle bestaande management lagen van de vendors kunt weghalen en vervangen voor een beheerstool. Dat scheelt enorm in complexiteit, beheer en daarmee kosten. Voor deze toepassing is de belangstelling, ook in Nederland, groot.”

Is Rahi Systems eerder een consultancy organisatie dan een hardware vendor?
“We leveren hardware, maar we zijn er vooral om een totaal oplossing te bieden en dat heeft de nodige raakvlakken met consultancy. Daarin gaan we heel ver. We hebben een eigen logistieke organisatie, magazijnen in diverse landen, waaronder Nederland en kunnen onze klanten die wereldwijd actief zijn garanderen dat zij overal de zelfde prijs betalen voor de hardware. Dat is wat ons betreft een essentieel component van ons aanbod als total solution provider.”

En jullie staan op HostingCon Europe om die propositie bekender te maken?
We staan al op Datacenter Dynamics in verschillende landen, maar willen nog bekender worden. Wij verwachten dat zeker de Nederlandse providers en datacenters die wij als doelgroepen beschouwen in Amsterdam aanwezig zullen zijn. Wij willen met die partijen in contact komen, horen wat ze bezighoudt en zorgen dat ze onze naam en diensten leren kennen.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.