Rais: ‘Datacentermarkt buiten Amsterdam ook steeds interessanter’

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=8stzgUahbp8&w=630&rel=0]

Op 22 en 23 mei organiseerde AMS-IX de derde editie van MORE IP in Pakhuis de Zwijger. Eén van de aanwezigen was Vincent Rais, Marketingmanager bij EvoSwitch. Wij vroegen hem naar zijn kijk op de groei in de datacentersector.

Onstuimige groei
Veel klanten van Rais zitten in het netwerksegment, waar hij een onstuimige groei op het internet waarneemt. “Dit wordt gedreven door video en door mobile. Die groei van het internet gekoppeld met de groei en de migratie naar de cloud, zorgt dat wij het behoorlijk druk hebben.”

Groei aan beide kanten oceaan
In het Enterprise-segment ziet Rais de sales-cycles wat langer worden, waar volgens hem niet aan te ontkomen is. “Maar we zien, ook omdat we nu in Amerika aanwezig zijn, aan beide kanten van de oceaan genoeg activiteit om flink aan te pakken en door te groeien.”

Carrier-neutraal
Rais denkt dat de groei sectorbreed is. “Ik denk dat je wel een onderscheid kunt maken tussen datacenters en carrier-neutrale datacenters. Die laatste is een niche in de datacenterbranche waar de focus heel sterk ligt op de connectiviteit en het verbinden van klanten met elkaar. Dit speelt een centrale rol in onze dienstverlening.”

Markt buiten Amsterdam
Als ‘gouden tip’ voor vernieuwing in de datacenterwereld benoemt Rais het aanboren van nieuwe markten en het verplaatsen van netwerkconnectiviteit buiten Amsterdam. “Er is een hoge concentratie connectiviteit in belangrijke steden in Europa en de wereld, waar veel van het internetverkeer samenkomt. Maar er zijn ook markten daarbuiten die steeds interessanter worden. Het internet zorgt er uiteindelijk voor dat men niet meer gebonden is aan een vliegveld of haven.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.