Rechter haalt streep door datacenter beleid gemeente Amsterdam

amsterdamlogo630415Het is vooralsnog een kort bericht, maar ISP Today en de collega’s van het Datacenter & Clouddossier zullen er zeker nog uitgebreid op terugkomen.

Woensdagmiddag laat werd op de website van de Amsterdamse nieuwszender AT5 bekend gemaakt dat de rechter heeft gevonnist in een zaak van een Amsterdam datacenter dat weigerde te voldoen aan de regels die de stad oplegt aan grootverbruikers van energie, en in dit geval dus een datacenter.

Ambtenaren, uiteraard met steun en in opdracht van de B&W, meenden te kunnen eisen dat een deel van de koeling moest worden aangepast. De mechanische koeling moest weg “koude buitenlucht” werd verplicht gesteld. (Dit waarschijnlijk omdat anders de PUE niet op of onder de 1,3 zou komen, dat was namelijk een van de doelstellingen. Opm. red.)

En daarvan heeft de rechter nu bepaald dat het het niet aan de gemeente is dat soort regels op te stellen en af te dwingen.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.