Registrarbranche krijgt een gezicht

De Vereniging van de Duitse Internetsector (eco) heeft zijn Registrar-Atlas 2012 uitgebreid naar Nederland. Ben jij registrar en wil je meewerken aan het in kaart brengen van de Nederlandse sector, dan kan je vanaf nu de enquête invullen!

De Registrar-Atlas die vorig jaar (onderzoek 2011) tijdens de World Hosting Days in Duitsland werd gepresenteerd, is nu voor het eerst ook beschikbaar in Nederland. Hierin wordt de registrarbranche systematisch onderzocht. Om de gegevens nog interessanter te maken en te kunnen vergelijken, worden ook gegevens in Oostenrijk en Zwitserland verzameld.

Volgens eco – Verband der deutschen Internetwirtschaft – is de domeinbranche een levendige markt. Het onderzoek wil de branche graag een gezicht geven en in kaart brengen. Met welke uitdagingen speelt de sector? Of welke obstakels komt men tegen? Dit is de richting van de vragen, waarmee een mooi informatief beeld van registrars wordt gevormd.

Thomans Rickert, Director Names & Numbers van eco, laat weten vooral geïnteresseerd te zijn in de trends op langer termijn. “We willen meer van de sector te weten komen. Iedereen koopt domeinnamen, maar hoe zit die markt eigenlijk in elkaar? En werken registrars en resellers hetzelfde in alle landen? Verder moet het onderzoek inzicht geven welke verbeterpunten er zijn, want die kan iedereen gebruiken om meer business te creëren.”

Michiel Henneke, Marketing Manager SIDN laat in een reactie weten positief te staan tegenover het initiatief van Eco.de. “We vinden het een mooi idee en ik heb vorig jaar gezien welke inzichten dit in Duitsland oplevert,” laat hij weten. “Ik kijk dan ook uit naar de resultaten van de Nederlandse registrars en ben benieuwd naar de vergelijking met Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.”

Er worden twee iPads onder de deelnemers verloot: invullen Registrar-Atlas 2012

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.