RIPE NCC wil focus leggen op kwaliteit data

Op donderdag 10 januari organiseerde de Internet Society (ISOC) de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst voor internetorganisaties. Daar spraken wij Mirjam Kühne (RIPE NCC) en vroegen naar haar verwachtingen voor 2013.

In de video blikt Kühne eerst terug op 2012. “Eén van de belangrijke gebeurtenissen van dat jaar was het opraken van de IPv4-adressen. We hebben nog wel één blok, maar die worden op basis van andere regels verdeeld. En nu moet alles over op IPv6.”

Kuhne ziet voor 2013 al een toename in IPv6-adressen die worden uitgegeven. “We doen heel veel metingen en houden statistieken bij. Hierin zien we het gebruik van IPv6 wel stijgen, maar we verwachten een langzame toename. Dus niet dat op één dag ineens alles IPv6 wordt.”

In 2013 wil RIPE NCC meer de focus gaan leggen op de kwaliteit van alle data. “Zo weet iedereen welke adressen aan wie uitgegeven zijn en dat het echt goed geregistreerd staat in de database en iedereen het kan zien. Dat is belangrijk voor overheden, de politie en andere organisatie, want die vragen daar altijd naar. Dus dat is een belangrijk onderwerp voor ons in 2013.”


Interview door gastverslaggever Suzanne de Lange, marketing- en communicatiemedewerker bij Byte Internet.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.