‘Sector kan Nederland op sleeptouw nemen uit crisis’

Op donderdag 10 januari organiseerde de Internet Society (ISOC) de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst voor internetorganisaties. Daar spraken wij Marc Gauw (NL-ix) en vroegen naar zijn verwachtingen voor 2013.

Het jaar 2013 heeft Gauw heel goed ervaren in zijn expertise-gebied. “Het gekke is dat als je de krant openslaat en de televisie journaals bekijkt, dat iedereen alleen maar over crisis praat. In de internet- en telecommunicatiewereld zie je eigenlijk niet zoveel crisis. Wij hebben begin deze eeuw specifiek onze ‘bubble-crisis’ gehad. Maar 2012 was voor ons, en bij NL-ix sowieso, een erg goed jaar. En ik denk bij een heleboel andere telecombedrijven ook wel, dus de crisis gaat aan de telecomsector voorbij.”

Gauw verwacht in 2013 nog een vlucht verder vooruit te maken. “Toevallig hadden we het er net met een aantal aanwezigen hier over, dat zeker nu Nederland in z’n geheel uit de crisis probeert te komen het de telecomsector extra kansen geeft. Het wordt wel eens onderschat dat met name Amsterdam misschien wel het nieuwe knooppunt in de wereld is voor de telecommunicatie-industrie. Er zijn hier enorm veel telecomoperators, er zijn hier veel internationale internet-exchanges, er zijn heel veel mooie datacenters en er is een enorme ICT-sector. Dus het zou wel eens kunnen dat de telecommunicatie Nederland zelfs op sleeptouw kan nemen om ook in 2013 een vlucht vooruit te maken.”


Interview door gastverslaggever Suzanne de Lange, marketing- en communicatiemedewerker bij Byte Internet.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.