Sector moet verhaal beter uitleggen

Op de TelecomExpo spraken we vorige week met Pepijn Lavrijssen, directeur van Breedband in Bedrijf. De sector kan volgens Lavrijssen nog een slag maken. “Wij zijn een stichting die bezig is om tussen de eindklant (bedrijven en instellingen) en de ISP’s te kijken de nieuwe digitale wereld voor het voetlicht te brengen. Dit moet service providers sector meer handel kunnen opleveren.”

Ondernemer in beweging krijgen
Maar doen de ISP’s dat zelf nog niet genoeg dan? “Onze ervaring is dat jullie eindklant vaak heel goed bezig is met zijn eigen diensten,” vertelt Lavrijssen. “Bijvoorbeeld als ze boten bouwen, zijn ze daar goed in, maar de digitale wereld er omheen zien ze niet als hun belangrijkste aandachtsgebied. Dus wij zorgen dat die ondernemer wat in beweging komt en dat hij gaat zien dat die digitale wereld heel veel nieuwe dingen kan brengen.”

Beter uitleggen
En wat leggen wij als community dan nog niet goed uit? “Wat jullie heel goed doen is uitleggen wat de technische specificaties van de producten en diensten zijn,” legt Lavrijssen uit. “Maar naar mijn ervaring kan er nog een flinke slag gemaakt worden, als je uitlegt waar een klant kan worden ontzorgt. Of wat de financiële voordelen zijn en dus niet wat het kost, maar binnen hoeveel jaar zo’n ondernemer het terug gaat verdienen. Als je dat over de bühne kunt brengen, kan het een versnelling binnen de sector opleveren.”

Juiste terminologie
Maar denk je dat we dat nu dan nog helemaal niet doen? “Generiek denk ik dat er een hele slag kan worden gemaakt. We zien ook een aantal service providers perfect het verhaal vertellen.” En daar zit de toekomst, goed je verhaal over brengen? “In mijn ogen is de toekomst: het verhaal in een terminologie over brengen, die de klant ook begrijpt.”

Interview door Suzanne FlinkenFlögel, gastpresentator ISP Today en marketing manager bij hostingprovider Byte Internet.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.