Slordige informatie nieuwe bewaarplicht

Afgelopen zaterdag is (eindelijk) de bewaarplicht voor isp’s teruggeschroefd naar zes maanden. Vandaag kregen isp’s meer informatie. Alleen niet zoals beloofd per brief, maar via een e-mail.

De door het Ministerie van Veiligheid en Justitie verzonden e-mail werd vanochtend gestuurd naar een groot aantal contactpersonen van internet service providers. Naar nu blijkt zijn daarbij alle e-mailadressen voor iedereen volledig zichtbaar in het CC-veld gezet.

In de mail wordt verwezen naar een pagina op de website van het Agentschap Telecom, dat valt onder het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Op deze pagina wordt alleen gesproken over een bewaartermijn van 12 maanden en de situatie zoals die sinds 1 september 2009 bestond. Informatie over de nieuwe bewaarplicht van zes maanden staat hierop niet vermeld. Een aantal isp’s heeft zich bij de redactie van ISP Today beklaagd over de gang van zaken.

“ISP’s moeten van de overheid voldoen aan strenge eisen op het gebied van onder andere vertrouwelijkheid,” reageert Alex Bik, technisch directeur van BIT. “Tegelijkertijd maakt diezelfde overheid grove fouten ten koste van die vertrouwelijkheid. Deze worden vervolgens afgedaan met ‘U hebt gelijk. Het komt door mijn onervarenheid. Het zal niet meer gebeuren’. Eigenlijk te schandalig voor woorden.”

De redactie van ISP Today heeft het ministerie om een reactie gevraagd. [12:30u 18-07-2011]

Afbeelding pagina Agentschap Telecom:
agentschap_telecom

UPDATE: Inmiddels is de informatie op de pagina van het Agentschap Telecom aangepast [19-07-2011]

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.