Steltman: ‘Trots op vak in hostingsector’

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=a2IUSWbDGZc&w=630&rel=0]

Dinsdag 13 mei werd voor de vierde keer de DHPA Techday georganiseerd. Met een opkomst van zo’n 400-500 deelnemers werd de middag goed bezocht door studenten, techneuten, en politici. ISP Today sprak met Michiel Steltman van de Dutch Hosting Provider Association over de hostingsector in Nederland.

Groei
Volgens Steltman gaat het geweldig in datacenterland. “Alleen al als je kijkt naar de groei van het aantal vierkante meters, zijn we in Nederland voor het derde jaar op rij de snelste groeier in Europa. De bezettingsgraad is optimaal en zit op 60%, wat mooi tempo houdt met de groei.”

‘Geef IT door’
Wat achterblijft bij de groei is de personele bezetting. De hostingsector kampt nog steeds met onvoldoende gekwalificeerd personeel, met name op MBO-niveau. “De aanwas van goede technici is buitengewoon moeilijk. Deze sector heeft kansen en we zijn bezig met een initiatief: ‘Geef IT door”. Dit word op 2 juni gelanceerd, om de online industrie als toekomstige werkgever op de kaart te zetten en het talent aan te trekken.”

Economische factor
Verder vertelt Steltman in de video dat in de komende tijd het publieke debat rond datacenters belangrijk is om te volgen. “Bij IT wordt nog steeds gedacht aan mensen die spullen bouwen en die ergens bij een bedrijf neerzetten. De gedachte bij het onderwijs over IT is: dat is IT binnen een bedrijf. Gelukkig begint men de hostingsector steeds meer te zien als economische factor en een motor voor innovatie en groei.”

Trots
Voor het komende jaar wil Steltman aan de sector meegeven dat het intensiveren van samenwerking belangrijk is. “Wees trots op je vak, benut de groeikansen, werk aan innovatie en laat merken dat deze sector het juiste alternatief is voor de traditionele IT.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.