Studenten testen opvolger 3G

Gisteren zijn studenten diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht begonnen aan een pilot om LTE te testen. LTE is de opvolger van 3G en wordt daarom ook wel 4G genoemd. Dankzij het snelle mobiele netwerk kan een docent live met studenten meekijken en direct feedback geven. Dit heeft meerdere voordelen zo kan een docent bijvoorbeeld meer studenten begeleiden. Tijdens de demonstratie hadden de studenten live contact met hun docent die direct aanwijzingen gaf op hun handelen.

KPN, SURFnet, LG en de Universiteit Utrecht werken samen aan dit project en waren ook bij de demonstratie aanwezig. Deze vond plaats in een van de stallen van het Universiteitscomplex. Wij vroegen KPN en SURFnet naar hun kijk op de nieuwe technologie.

Danny Sanders, manager Mobile Business Unit bij KPN legt uit: “Soms is wifi van een ISP handig en soms is een LTE verbinding handig vanwege het flexibel zijn in waar je die dekking wil hebben.” Kees Neggers, algemeen directeur van SURFnet wil met deze pilot vooral kijken hoe LTE geïntegreerd kan worden in het Eduroam netwerk, zodat hun klanten, voornamelijk studenten altijd over het beste netwerk beschikken.

KPN is voorlopig nog niet van plan een landelijk LTE netwerk op te zetten. Volgens Sanders blijft het voorlopig bij de pilot in Den Haag en op de Universiteit Utrecht, waarvan de eerste resultaten nog dit jaar bekend moeten worden. Ook loopt Nederland niet voorop in de nieuwe technologie, in Amerika en Korea zijn al providers die LTE aanbieden.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.