Techday in teken van strijd rond cybercrime en schaalgrootte datacentersector

Op dinsdag 18 juni organiseert de Dutch Hosting Provider Association (DHPA) voor de derde keer de DHPA Techday. Het thema van het hosting evenement is dit jaar ‘strijd’, mooier verwoord in ‘Battling the Cloud’. De organisatie verwacht zo’n 400 Linux, Windows- en netwerkspecialisten in de Fabrique (Utrecht) te verwelkomen.

Cybercrime & Datacenter-architectuur
“We hebben in 2013 gekozen om aan te haken bij twee actuele thema’s: de strijd tegen cybercrime en de strijd van technologie-leveranciers om de dominante datacenter architectuur,” vertelt Michiel Steltman. “Op beide gebieden volgende de ontwikkelingen zich snel op en raken de sector meer dan ooit. Cybercrime is een gegeven waar we als sector blijvend mee moeten kunnen dealen en om het vertrouwen van onze klanten in de dienstverlening te kunnen behouden zullen we die strijd als onderdeel van onze bedrijfsvoering moeten gaan beschouwen. De andere strijd gaat om schaalgrootte. Alleen de partijen met de datacenter architectuur die op termijn schaalbaarheid kan bieden, zal kunnen blijven concurreren. “

Nieuwste technologie
Steltman geeft aan dat alles op het event draait om de bezoekers het laatste en beste mee te geven op het gebied van datacenter-technologie. “En we geven ze mee dat je, als persoon, én als bedrijf, alleen concurrerend kan blijven en het vertrouwen van je klanten kan borgen door jezelf voortdurend te verdiepen in de ontwikkelingen. Door te begrijpen en met eigen ogen te zien welke trends en technologieën voor jouw situatie de juiste zijn, en de beste kansen geven voor groei en bescherming.”

Aangepaste opzet
Dit jaar heeft de organisatie de opzet van de Techday aangepast. “In plaats van een hele en toch wel lange dag, beginnen we nu in de middag en we stoppen ook iets eerder, om 20.00 uur,” legt Steltman uit. “In die kortere tijd hebben we toch een aansprekend en interessant programma rondom de thema’s “Storage & Networking” en “Cybercrime & Security”.”

Keynotes en sessies
Het eerste deel van het programma wordt ingevuld door keynotes van enkele toonaangevende leveranciers. De tweede plenaire sessie is een rondetafedebat waarbij de centrale vraagstelling is ‘Is het gevecht tegen cybercrime en de security die daarmee gepaard gaat iets van de overheid of van ons allemaal?’. “We hebben daarnaast vijf simultane break out sessies, die langer duren dan voorgaande jaren en zo meer ruimte bieden voor diepgang, cases en interactie met de bezoekers,” zegt Steltman.

NK Serverwerpen
De DHPA Techday start om 11:30 uur met een inlooplunch, met rond 12:45 uur een kort welkomstwoord door de organisatie. Tussendoor vindt het NK Serverwerpen plaats, waarvan de finale tijdens de afsluitende barbecue wordt gehouden.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.