Techday smaakt naar meer

Op de allereerste DHPA Techday zijn afgelopen vrijdag bijna 200 techneuten afgekomen. Een sponsorruimte, drie zalen met verschillende presentaties en een ‘zandbak’ buiten voor het serverwerpen. De organisatie kijkt zeer tevreden terug en noemt het evenement een succes.

“Ik heb heel veel enthousiaste geluiden gehoord,” zegt Sven Visser als we hem maandagochtend bellen. “Er waren goede technische praatjes, helemaal volgens onze opzet. Ik proefde een heel andere sfeer dan bij andere evenementen, waar het commerciële gehalte meestal hoger ligt.”

Voor de servers die op het NK Serverwerpen werden gebruikt, was het duidelijk vrijdag de 13e. De vijf kilo zware kasten vlogen af en aan door de lucht, om daarna hard op de grond neer te komen. In de finale volgde een close finish tussen Oscar en Henk Jan, waarbij Oscar met zijn server de winnende afstand noteerde: 10.57,6 meter.

Op de vraag of er een tweede editie van de Techday komt, is Visser heel helder. “We hebben nu al sponsoren die budget hebben toegezegd, dus die tweede editie gaat er volgend jaar zeker komen!”

Finale NK Serverwerpen 2011:

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.