‘Toename security-dreigingen zal leiden tot meer beveiliging met encryptie’

Vorige week werden de resultaten bekend gemaakt van een enquête over ICT-beveiliging, uitgevoerd in december 2012. Daaruit blijkt dat 36% van de Nederlandse bedrijven gebruik maakt van in-flight encryptie voor dataverbindingen tussen locaties en datacenters. Een laag percentage volgens Mervyn Kelly, EMEA Marketing Director bij Ciena.

Beveiligingsaanpak
De resultaten wijzen volgens Kelly op de toenemende noodzaak voor netwerkproviders om een uitgebreide beveiligingsaanpak te hanteren die zowel voorziet in serverbeveiliging als in encryptie van gegevens tijdens hun opslag en overdracht. “Iets meer dan de helft van de bedrijven die aangeven in-flight WAN encryptie te gebruiken, regelt dit via hun WAN-connectivity provider. 23% van de Nederlandse bedrijven die nog geen in-flight WAN encryptie toepast, is van plan dit wel te gaan doen binnen de komende 18 maanden.”

Proactief adviseren
Kelly denkt dat ISP’s het Nederlandse bedrijfsleven op dit punt een stap verder kunnen helpen. “De eerste stap is om voor een commercieel in-flight encryptie oplossing te zorgen, dat gemakkelijk aan te bieden en te begrijpen is. Ook is het waardevol wanneer ISP’s hun klanten proactief adviseren over de beste mix van security maatregelen om hun data te beschermen.”

Toename security dreigingen
Een belangrijke verandering waarmee de ISP-sector de komende tijd rekening moet houden, is volgens Kelly de toename van security dreigingen. “Aangezien een kwart van de Nederlandse bedrijven te maken heeft met een verhoging van security dreigingen, verwachten we dat ISP’s ook meer interesse zullen gaan waarnemen in security maatregelen en met name in in-flight encryptie.”

Toepassen in-flight encryptie
“Aangezien de wereld steeds meer online is en afhankelijk wordt van digitale data zal encryptie een steeds grotere rol gaan spelen,” legt Kelly uit. “Het is aannemelijk dat het gebruik van in-flight encryptie in de toekomst overal wordt toegepast – wanneer je voor een kleine vergoeding je WAN-data kunt beschermen zonder dat dit ten koste gaat van de performance, waarom zou je dat dan niet doen?”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.