Van OVH zullen we wel meer gaan horen

Afgelopen jaar heeft ISP Today de lezers diverse keren gewezen op boeiende trends en ontwikkelingen in het buitenland. Aan het eind van 2016 was er nog een melding die daar toe kan worden gerekend, maar die nog niet was genoemd.

Het gaat daarbij om iets in Limburg. Limburg is echt buitenland, het is namelijk een gemeente op circa 100 kilometer afstand van Frankfurt a. Main. Dat is op zijn beurt zowel het centrum van de Europese banken als hét Europese (en mondiale) internet knooppunt. In Limburg is nog weinig te zien maar dat is over een paar maanden een ander verhaal. Dan zit daar namelijk op 4000 vierkante meter een datacenter van OVH, plek voor 45.000 servers, eigen stroom en nog veel meer bekend klinkende specs.

Dat verhaal en persbericht verdient de aandacht van de lezers en wel om deze twee punten. Zie dat OVH een afstand noemt die voor velen in Europa als “fors” overkomt. Zeker in Nederland zijn de meesten opgegroeid met het idee dat je er goed aan doet je servers in een DC te hebben dat pal op een IX zit. 100 kilometer klinkt best ver. Het is eerder het soort van afstand dat je verwacht voor operaties die vanwege een voorschrift juist niet te dicht op elkaar mogen zitten. Dat type operatie verwacht je niet snel bij OVH tegen te komen, hoewel dat zich inmiddels wel positioneert als de grootste niet-Amerikaanse cloud provider ter wereld (en daarbij voor het gemak maar niet meldt dat het met KKR en Towerbrook twee Amerikaanse financiers als grootaandeelhouders heeft). Het tweede punt dat dit bericht doet opvallen: er staat ook in dat het DC in Nederland nog voor het einde van 2017 wordt geopend. Op de kaart van OVH is die nog niet aangegeven.

Met andere woorden: zowel ISP Today als het Datacenterdossier zullen in 2017 nog wel wat meer te publiceren hebben over OVH,

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.