Veiligheid en Cloud – aankondiging CSA webinar

csa_logo_260x260Als er wordt gesproken over cloud is het onvermijdelijk dat ook de veiligheid in de cloud ter sprake komt. Over wat mogelijk is en op welke punten cloud juist meer veiligheid biedt dan conventionele hosting of opslag wordt verschillend gedacht. Daarbij is het niet altijd even makkelijk feiten en fictie van elkaar te kunnen scheiden. Het gaat immers om grote belangen en de strijd tussen concurrenten.

Wat bij pleidooien (of aanvallen) vaak ontbreekt zijn heldere cases. Cases die antwoord geven op vragen als: hoe heeft bedrijf X veiligheid in de cloud gedefinieerd, hoe kan dienst Y in de cloud aan alle regels voldoen of hoe gaat aanbieder Z met maatwerkvragen om. Binnenkort is er een mogelijkheid een deel van deze vragen beantwoord te krijgen. Op 12 mei 18:00 Nederlandse tijd is er namelijk een webinar met Jim Reavis, CEO van de Cloud Security Alliance. Wie de CSA kent weet dat er daar door de verschillende chapters, waaronder het Nederlandse chapter veel aandacht wordt besteed aan kennisdeling.

Het is te verwachten dat Reavis in zijn presentatie “Internet Security Best Practices From the Global 1000” voldoende input zal leveren waarmee Nederlandse cloudaanbieders, ook al leveren zijn aan beduidend kleinere partijen dan de Global 1000 aan de slag kunnen om de eigen cloud nog veiliger te krijgen. De sessie is ook interessant voor partijen die cloud gebruiken of op het punt staan dit te gaan doen.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.