Veiligheid en Start-ups staan volgende week centraal

Dit is een post vooral bedoeld voor wie de kalender niet scherp in de gaten houdt en werkzaam is bij een provider of vergelijkbaar. Komende week staan er twee acties op de Europese agenda en van beiden kun je profiteren door er op in te haken.

De eerste zal de meesten wel bekend voorkomen: 6 februari is er voor de zoveelste keer de Safer Internet Day. Het event waar vooral telco’s en content bedrijven goede sier willen zetten. Zoals elk jaar zal de meeste aandacht ook weer uitgaan naar de zogenaamde zwakkeren, zij die nog bovengemiddeld digibeet zijn en minderjarigen. Uiteraard kun je je afvragen of daar niet andere groepen, zoals delen van het MKB over de overheid (inkoppertje) niet ook een plekje verdient.

Schuif het cynisme even terzijde en denk na of en hoe je hierop kunt inhaken. Verschuil je je achter de vlag van de belangenorganisaties waar je bij bent aangesloten, laat je het in alle stilte voorbij gaan of heb je een ludieke ingeving waarmee je bij je klanten op positieve wijze indruk kunt maken. Zelfs al beperk je je tot het retweeten van berichten met de hashtags #SID2017 #SaferInternetDay, ook dan lift je in positieve zin al mee met de activiteiten die dit jaar onder andere “cyberbullying, “fake news”, data protection and digital literacy.“ omvatten.

Dataprotectie moet in het rijtje activiteiten opvallen. Het staat natuurlijk hoog op de agenda bij deze editie van de SaferInternetDay, want de GDPR komt met forse stappen nader en waarschijnlijk weten de meeste endusers, maar ook bedrijven (jullie klanten!) nog steeds niet wat hen boven het hoofd hangt.

Het andere punt waar Europa volgende week aandacht aan geeft is de Startup Europe Week. In heel Europa zullen activiteiten worden ontplooid om deze heterogene groep meer bekendheid te geven, bestaande en nieuwe partijen met elkaar in contact te brengen et cetera. Ook hier kun je kritisch naar kijken en het afdoen als iets dat voor jou type onderneming oninteressant is. Toch is het ook hier beter even de kritiek achterwege te laten en door te lezen.

Het aantal keren dat ISP Today spreekt met start-ups of aanwezig is op regionale en nationale events voor deze zeer gevarieerde groep valt op dat er al heel snel vragen komen die 100% data, hosting, cloud gerelateerd zijn. Die vragen zijn even verschillend als de bedrijfjes die zich start-up noemen. We vinden dan ook dat er reden genoeg is aanwezig te zijn op een van de events die onder de vlag van de Startup Europe Week worden gehouden en dat advies hadden we ook graag voorzien van links naar de events.

Echter, op moment van schrijven zijn er ruim 100 events bekend voor de komende week en die vinden allemaal buiten Nederland plaats. Inhaken op dit event is dus flink wat lastiger. Of Nederland hier iets is vergeten te doen of dat er een andere reden is hebben we niet kunnen achterhalen. Ook in 2016 kwamen we niet voor op de lijst. Toch wel opvallend voor een land waar de landelijke, provinciale en gemeentelijk politiek zo graag zo veel mogelijk start-ups wil hebben.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.