‘Verschuiving rol ISP richting MSP’

In de serie update-gesprekken vandaag Ferran van den Berg, sales manager bij Ipanema Technologies. Volgens van den Berg ligt er voor ISP’s een grote kans, vanuit trends als cloudcomputing, Saas en IaaS. Het aanbieden van dit soort platformdiensten zal leiden tot een verschuiving in de rol die ISP’s hebben.

“Het hele speelveld veranderd doordat de rol van ISP’s opschuift naar de rol van MSP: Managed Service Provider,” vertelt van den Berg. Hij vertelt verder dat het bedrijfsleven steeds complexere netwerkomgevingen hebben. “Een shift vanuit infrastructuur-denken naar services-denken betekent dus ook dat de providers op diezelfde manier moeten gaan denken. Die moeten heel erg goed luisteren naar de behoefte van hun klanten en hun dienstverlening daarop aanpassen.”

Volgens van den Berg is er daarbij ook een andere expertise nodig bij Service Providers. “Niet meer zozeer mensen die praten over bandbreedte en capaciteit, maar mensen die praten over toepassingen en applicaties.”

Van den Berg wil aan de sector meegeven dat je als bedrijf moet gaan nadenken over een systeem dat voor klanten relevant en begrijpelijk is. “Een soort rapportcijfer van 1 tot 10, waarop je afspraken kunt maken, je kunt monitoren, je kunt rapporteren en je verantwoording kan afleggen. Proactief management over de hele keten.”


Heb jij ook een update voor je sectorgenoten? Kom dan langs op het ISP Today redactiekantoor! Mail ons om een afspraak te maken.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.