Verslag Brocade IPv6-seminar

Afgelopen woensdag organiseerden we als Brocade een IPv6 seminar voor onze partners om ze volledig op de hoogte te brengen over IPv6.

Na een korte introductie door mijzelf (Rob Rentenaar, channel Sales manager Benelux en Nordics) was het Joost Tholhuijsen van Stichting IPv6 in Nederland die de 25 aanwezige partners op de hoogte bracht van de huidige situatie. Joost vertelde over de beschikbaarheid van de IPv4 adressen, de situatie in Nederland, de regelgeving van de overheid, het beleid van de Europese Commissie en de stimuleringsmaatregelen van dezelfde Europese Commissie.

Na een korte pauze was het de beurt aan Keith Stewart, Director Product Management Brocade, om de aanwezigen te vertellen over het hoe en waarom van de noodzaak om te migreren naar IPv6, hoe deze migratie verloopt en vanzelfsprekend welke oplossingen Brocade biedt om dit te verzorgen.

Belangrijke take-aways van de sessie waren:
1  IPV6 dag op 8 Juni (zie ook http://isoc.org/wp/worldipv6day/)
2  Overheden stimuleren het gebruik van IPV6 (zie ook www.ipv6-taskforce.nl en www.stipv6.nl)
3  Geen paniek met IPv6, maar wel beginnen met plannen
4  We hebben veel ervaring met het invoeren van IPv6, we doen het zelf!
5  Onze ADX heeft unieke eigenschappen die andere leveranciers niet hebben.

Ik kijk terug op een zeer geslaagde sessie waarbij de partners tevreden naar huis zijn gegaan met de nodige informatie om hun klanten op de migratie naar IPv6 voor te bereiden.