Vier vragen aan Zerto

Zerto630415Geïnspireerd door de leerzame presentatie die Brain Hierholzer van Neverfail eerder in Amsterdam gaf schoof ISP Today tijdens Storage Expo aan bij Zerto, een van de bedrijven dat claimt bijzonder slimme en bruikbare oplossingen voor storage te hebben.

Eduard Keijzer legde we een aantal vragen voor waarop hij, onvoorbereid en in de drukte van de beurs, op antwoordde.

Wat is voor jou dé bepalende factor als het het over storage hebben?
“Dataclassificatie – je moet vooraf weten welke data er is, wat daarvan kritisch en minder of zelfs niet kritisch is. Pas met die kennis kun je gaan werken aan een volwassen en serieuze BU, BCP en DR invulling”.

Alle data naar de cloud?
“In principe kan dat, Zerto houdt zich daar niet mee bezig. We bieden replicatie naar Azure aan en volgend jaar ook het omgekeerde traject. Dus data uit Azure terug naar een onpremise of DC omgeving.”

Er is meer dan Azure….
Rreplicatie en recovery van VM’s naar AWS doen we ook uiteraard ook. Google komt tot zover ik weet niet voor in ons plaatje.”

Brian H. van Neverfail illustreerde de complexiteit van back-ups, DR en dergelijke als je werkt met een model van DC – naar provider – naar klanten (resellers) – met daaronder weer eindklanten. Hij wees daarbij onder andere op de uiteenlopende SLA eisen per level en de wens een DR/BU dienst als whitelabel te kunnen aanbieden. Jou reactie daarop is?
“Herkenbaar, maar Zerto levert wellicht vooral aan een ander type bedrijf dan hij in gedachte had. Maar los daarvan, in het beeld dat je schetste zou bij ons gelden dat de provider in de lead is en een lager gelegen reseller daar niet zomaar iets kan overrulen. In een enterprise setting zou je iets vergelijkbaar hebben. Het is een punt waar wel meer aandacht voor nodig is in de markt.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.