Wat samensmelting Dell en EMC betekent voor providers blijft nog gissen

dellemc-nr1-in-allesGistermiddag, woensdag 16:00 uur Nederlandse tijd maakten Dell en het overgenomen EMC bekend dat de deal was afgerond. De uitnodiging deze bijzondere gebeurtenis te kunnen volgen als webcast was keurig onder journalisten verspreid. Van Zuid Afrika tot Amsterdam en van India tot de States zelf was er belangstelling. Maar wat volgde was voor velen zeer waarschijnlijk tot een lichte tot matige teleurstelling.

Wie verwacht had dat de top uitleg zou geven die verder gaat dan de getoonde powerpoint slides kwam van een koude kermis thuis. De F&Q na afloop was beperkt tot 10 minuten en dat was het. Wat we weten is de nieuwe naam, het gewijzigde logo en verder passeerde een hoop cijfers de revue. 30.000 fulltime support banen is wel het soort van cijfer waarmee je indruk kunt maken, maar zitten providers, puur zakelijke gebruikers, daar op te wachten?

Dan waren de paar vragen die gingen over de concurrentie en werkgelegenheid, omdat op sommige Amerikaanse locaties sprake zou zijn van overlap, op zich veel interessanter. Maar inhoudelijk antwoorden waren niet te horen. Zat er dan helemaal niet spannends in voor de lezers van ISP Today? Ja toch wel, helemaal aan het begin werd weinig subtiel de kracht van de hervernieuwde – door samenvoeging ontstane – organisatie getoond. Nummer 1 in cloud infra, in storage en converged systems. Je begrijpt dan ook waar vragen werden gesteld over de eigen cloudambities (riep daar iemand Virtustream?).

Voor echte diepgang en zinnige details was het duidelijk nog veel te vroeg. De komende maanden zal wel duidelijker worden wat er waar wordt opgeheven, gevoegd of uitgebouwd. Tegen die tijd zal ook wel duidelijker worden in hoeverre de nieuwe combinatie een echte leverancier blijft, meer of parnter wil zijn of toch ook opschuift in de keten en de concurrentie aan gaat. Wat dat betreft is een opmerking van Michael Dell te onthouden: (vrij vertaald) men blijft kijken naar nieuwe overname kandidaten

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.