Wat vonden de deelnemers eigenlijk zelf van de brainstorm sessie?

VVR640430Ruim een week na de brainstorm sessie van VVR met registrars en SIDN Fonds heeft ISP Today een aantal aanwezigen van die bijeenkomst per mail gevraagd naar de bevindingen. Door er enige tijd over heen te laten gaan en niet vooraf aan te geven dat we dit zouden doen heeft iedereen de gedachten op een rijtje kunnen zetten.

Hierdoor geeft onderstaande input een eerlijk beeld van wat er bij de partijen leeft (niemand heeft immers in de zaal een microfoon onder de neus geduwd gekregen). Het is ook een goede aanzet voor iedereen in de sector na te gaan wat hij/zij zelf verwacht en op de agenda zou zetten. Voor het bestuur van de VVR is het mogelijk extra input voor de in juni te houden Dag van de Domeinnaam.

Algemene indruk:

“Ik denk dat het goed is dat dergelijke brainstromsessies erg goed zijn. Je krijgt snel in beeld met welke problemen iedereen zit en wat dus belangrijk is voor het registrarveld.”

“De middag had een positief effect, wel werden er een aantal dingen genoemd waar reeds mogelijkheden voor bestaan (die naar het idee van verschillende aanwezige personen mogelijk suboptimaal werken).”

“De middag was informatief en leverde in ieder geval drie specifieke richtingen op waarmee registrars beter zijn te betrekken bij het SIDN fonds.”

“Ik was prettig verrast door de actieve deelname van de deelnemers aan de brainstorm.”
Wat opviel:

“Ik had zelf gedacht dat security wel een hot item zou zijn en vond het mooi om te zien dat dit inderdaad erg leeft.”

“dat het fonds inmiddels een ANBI status heeft verkregen was nieuw voor mij.”

“Dat de aanwezigen niet met ideeen/input kwamen in het kader van (de toekomst) van domeinnamen.”
Leukste beschrijving van de middag

“Het mooie aan de registrars onderling vind ik dat de concurrentie in de markt best groot is, maar op dit soort momenten de saamhorigheid overheerst. We delen problemen met elkaar, maar vaak ook hoe we dit bij onszelf opgelost hebben. […] Misschien wel het voordeel van een mix van technische mensen, commerciële mensen, grote registrars en kleine registrars.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.