Wat zijn dé thema’s voor 2016?

Hightech-Themen 2016Dat is een vraag die elke journalist stelt en die ook in de directiekamers en elders vaak voorbijkomt. Het antwoord op die vraag is namelijk van belang voor letterlijk alles in een bedrijf. Van marketing acties, via investeringen tot zelfs personeelsbeleid.

De antwoorden op die belangrijke vraag voor de Nederlandse markt laat nog even op zich wachten. De Duitse belangenorganisatie Bitkom is wel al zo ver een overzicht de wereld in te sturen (grotere organisatie en ze willen alles ruim voor Cebit af hebben).

Of de antwoorden die Duitse IT ondernemingen gegeven hebben op de vraag “wat zijn de belangrijkste technologie en markttrends voor 2016” 100% overeen zullen komen met wat in Nederland gedacht wordt? Waarschijnlijk niet. Ieder land heeft zo zijn eigen prioriteitenlijstjes. Als je eerdere edities van dit soort overzichten ziet valt op dat overal wel hetzelfde wordt genoemd. Het is meer een kwestie van de volgorde. Dat bijvoorbeeld in Duitsland security net iets hoger staat dan cloud is iets dat ook in Nederland zal voorkomen. Maar of we hier ook zo bezig zijn met industrie 4.0 kan betwijfeld worden.

Ondansk die verschillen geldt: als je ongeveer wil weten wat voor Nederlandse bedrijven in de top-10 staat is de klikbare illustratie van Bitkom wel handig. Voor het maken van een vertaling van die prioriteiten naar je eigen diensten en eigen klanten hoef je dus niet langer te wachten op een puur Nederlands onderzoek.

(Uiteraard zullen we zodra een Nederlands overzicht beschikbaar is daarop terugkomen, o.a. om de verschillen tussen de lijstjes weer te geven)

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.