We hebben de markt op het verkeerde been gezet

Recent had ISP Today de mogelijkheid met Netapp te spreken. Onderwerp was niet een prodcut introductie, het ging gewoon over trends in de markt. Een van de meest eerlijke en opmerkelijke uitspraken die werd gedaan door beide gesprekspartners was dat marketing en sales de markt mogelijk op het verkeerde been had gezet.

Dat punt kwam ter sprake toen de huidige storage markt werd aangestipt. Matt Watts, EMEA director technology en strategie en Dave Wright, de VP van het vorig jaar overgenomen SolidFire zagen dat de ontwikkelingen bij AFA (All Flash Appliances) echt hard gaan. De opslagcapaciteit neemt fors toe en de prijs per gieg daalt nog steeds. Waarom zou je nu dan nog blijven vasthouden aan conventionele storage (lees: de spinning disk oplossingen zoals NetApp zelf die al lang levert) of hybride oplossingen.

Beiden gaven on the record toe hebben we nu wellicht te maken met de impact van een boodschap die door veel vendors, ook NetApp, lang is losgelaten op de markt om nieuwe toetreders en vooral de AFA’s als minder robuust, betrouwbaar en betaalbaar te laten overkomen. Maar dat is verleden tijd voegden ze daar snel aan toe. NetApp kan ook niet anders, het heeft immers SolidFire overgenomen en positioneert zich nu als een allesomvattende datamanagement company.

De eerlijkheid is opmerkelijk, zo vaak gebeurt het niet dat aanbieders – helemaal als ze beursgenoteerd zijn – durven toe te geven een boodschap te hebben verkondigd die niet klopte. Dave gaf overigens nog als sub-verklaring, dat flash an sich helemaal niet nieuw is, flash voor caching is immers een toepassing die al heel wat jaren wordt toegepast. Wat de “redenen voor bezorgdheid” voedde was het ontbreken van kennis of flash wel in een datacenter omgeving prestaties op niveau en een gedegen levensduur kon leveren. Schijnbaar hebben alle vendoren dat inmiddels met firmware en software onder controle.

Goed dat NetApp dat voor de microfoon durft toe te geven, eens zien of andere vendoren een zelfde eerlijkheid kunnen opbrengen.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.