‘Web Real-Time Communicatiediensten in opkomst’

Op 24, 25 en 26 februari vindt in New Orleans de Parallels Summit 2014 plaats. Een evenement dat ook door veel professionals uit de Nederlandse internetsector wordt bezocht. Tijdens de Summit zijn ook de Dutch Masters of Cloud aanwezig. Wij vroegen deelnemer Lenneke Antes (Voiceworks) naar haar kijk op de Parallels Summit en de ‘best practice’ vanuit haar expertise.

Mooie kansen
De Parallels Summit brengt volgens Antes een groot aantal aanbieders van diensten (ISV’s) en eigenaren van Parallels platformen bij elkaar. “Voor ons als ISV betekent het een unieke kans om onze diensten onder de aandacht te brengen. De drempel om in contact te komen ligt op deze Summit een stuk lager. Voor de Nederlandse SaaS bedrijven betekent dit dat er mooie kansen liggen om een deal te sluiten van een behoorlijke omvang internationaal.”

Verschuiving telefonielandschap
Antes is vooral benieuwd naar de animo in en vraag naar Real-Time Communicatie diensten welke te integreren zijn met andere ISV’s en portals van Parallels platform eigenaren. “WebRTC is sterk in opkomst en gaat zorgen voor een grote verschuiving binnen het telefonielandschap. Als Voiceworks proberen we hier een leidende rol in te spelen. Daarnaast zijn de huidige afluisterschandalen en security vraagstukken enorm belangrijk geworden en helpt het dat wij kunnen garanderen dat onze data binnen de EU blijft.”

Acquisitie
Tot slot wil Antes meegeven: “Als Nederlanders zijn we soms erg direct. Realiseer je dat een beslissing bij grote organisaties op meerdere fronten wordt genomen en dat het tijd en investeringen in de relatie kost om een grote klant binnen te halen, zeker internationaal.”


Lenneke Antes is marketing en communicatie manager bij Voiceworks. Haar bedrijf is één van de ‘Masters’ van de ‘Dutch Masters of Cloud’, waarin regionale (grote en kleine) partijen uit het hele Cloud ecosysteem bij elkaar worden gebracht om zo meerwaarde te creëren. Uitgangspunt is samenwerking en kennisdeling tussen de verschillende aangesloten Masters en de internationale presentatie van de Masters als collectief. Appellerend aan de oude meester-gezel relatie waarbij delen, leren en samenwerken centraal staan. ‘Moving forward together’ is hierbij het hedendaagse motto.

Nederland is op de Parallels Summit 2014 sterk vertegenwoordigd. Met ongeveer 60 Nederlanders zijn er evenveel professionals uit ons kikkerlandje als de professionals uit Duitsland, Frankrijk en Denemarken bij elkaar opgeteld.

Dutch Masters of Cloud is een initiatief van marketing-, communicatie- en strategiebureau Paal 15.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.