Welke hoster durft het aan?

Een openbare review van zijn algemene voorwaarden. Iedere zichzelf respecterende hoster heeft algemene voorwaarden. Maar de inhoud daarvan is soms, ahem, verrassend. Menig document begon als een modelletje van de Kamer van Koophandel, werd door de jaren aangevuld met handige teksten van collega-hosters en een paar extra zinnen vanwege vervelende akkefietjes met klanten die u echt niet nogmaals zullen overkomen.

De klant heet soms “klant”, soms “Opdrachtgever” en op twee plaatsen zelfs “u”. Misschien staat er nog een verwijzing naar inbelmodems (als je een héél oude modeltekst gebruikte). En wat artikel 18.4 nu eigenlijk betekent, je zou het niet weten maar hij stond in heel veel voorwaarden dus het zal wel nodig zijn.

Herken je je in deze situatie? En was één van je goede voornemens om dit nu eens aan te laten passen, maar hik je aan tegen de prijs? Dan wil ICTRecht graag een deal met je maken.

Als je een hostingbedrijf bent en je werkt met zelfgemaakte voorwaarden, dan bieden wij je aan om deze te vervangen door nieuwe door ons op maat gemaakte voorwaarden. Gratis! Wel analyseren we dan eerst uw huidige voorwaarden op de goede en de slechte punten, en wel in het openbaar op onze blog en hier op ISP Today. Ja, met uw naam erbij.

Met deze analyse laten we zien wat de bekende valkuilen zijn, hoe abuse-artikelen of gedefinieerde termen er wel of niet uit moeten zien en wanneer een verwijzing naar RFC 1855 nuttig is.

Wie zich geroepen voelt: mail naar info@ictrecht.nl met een kopie van de voorwaarden én een motivatie. De drie partijen met de creatiefste motivaties (en of gekste clausules) worden gerecenseerd. Daarnaast maken we per e-mail nieuwe voorwaarden.

About the author

Avatar

Arnoud Engelfriet is partner bij ICTRecht sinds juni 2008. Hij is gespecialiseerd in internetrecht waar hij zich al sinds 1993 mee bezighoudt. Met zijn informatica-achtergrond richt hij zich graag op complexe technisch/juridisch ICT-vraagstukken en softwarelicenties (met name open source). Zijn website Ius mentis is één van de populairste van Nederland over ICT en recht.