Welke registrar zal zijn prijzen gaan verlagen?

640px-Flag_of_the_United_Kingdom.svgHet is een artikel over een prijsverhoging dat de aandacht trekt deze zonnige dagen. De Britse hoster Vidahost haalt namelijk The Register door de e-mail die het aan klanten heeft gestuurd over het bijstellen van de prijzen.

We zagen al eerder berichten dat de prijzen voor IT hardware en inmiddels ook software bij de Britten zouden worden opgeschroefd vanwege Brexit. Hierbij werden door bedrijven als Lenovo, Dell en HPE percentages van 10 % en meer genoemd. Allemaal heel verklaarbaar want in Dollars uitgerekend zijn de Britse muntjes sinds het referendum 15% minder waard geworden en het is inmiddels ook de Britse pers duidelijk geworden dat niets wijst op herstel van die dip.

Nu dus via Vidahost kan aan het lijstje een dienst worden toegevoegd die ook duurder gaat worden. Heel voorspelbaar ook voor wie de sector al wat langer volgt: domeinnamen waarvoor de registratie in Dollars wordt afgerekend. En die verhoging is ook fors. Vidahost zegt nieuwe klanten en registraties alsmede verlengingen te voorzien van een +30% bijgesteld prijskaartje.

Alleen die verhoging is al de moeite waard om te worden genoemd. Tot zo ver bekend is een dergelijke forse aanpassing namelijk uniek. Tegelijkertijd zal iedereen die iets doet met Britse domeinnamen zich wel eens kunnen gaan afvragen wat de impact van de lagere GBP op zijn business gaat worden. In Euro’s uitgerekend is daar toch ook bruto marge verbetering van ruim 10% ontstaan. Dus registrars, kijken jullie nog even de kat uit de boom, verlagen jullie de prijzen voor co.uk en dergelijke of kies je voor de derde optie?

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.