Wereldwijd: ‘IPv6 altijd aan!’

Vandaag is een historische dag voor het internet en vieren we de lancering van ‘IPv6 altijd aan’. Heel veel grote nationale en internationale internetbedrijven en ISP’s zetten het nieuwe internet protocol voor altijd aan. Dit wordt in Nederland groots gevierd op de Universiteit van Amsterdam.

Vorig jaar werd op woensdag 8 juni 2011 al een grote testdag voor internet protocol versie 6 (IPv6) georganiseerd. Internetbedrijven zoals Google, Microsoft, Yahoo en Akamai zetten toen voor 24 uur het nieuwe protocol aan. Testen van observatiestations van over de hele wereld lieten toen zien dat er geen problemen ontstonden, want het internet bleef werken.

Dit jaar doen er nog veel meer belangrijke internetbedrijven mee, zoals de websites van NASA en Microsoft Bing. En ook ISP’s als XS4all, ComCast en Deutsche Telekom zetten de stap om IPv6 altijd aan te zetten.

ISP Today is bij het speciale evenement op het Sciene Park Amsterdam aanwezig en zal daar de presentaties, tutorials en debatten rondom de ontwikkeling van het internet volgen. We zullen met verschillende mensen spreken, die morgen in ons video-sfeerverslag zijn terug te kijken.

Hierboven het videoverslag van vorig jaar.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.