Werkomstandigheden electronica-sector onder loep tijdens MVO-overleg

Vorige week hebben makeITfair en GoodElectronics een rondetafelbijeenkomst georganiseerd over maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) rond het thema contractarbeid en loon-discussies. Tijdens deze bijeenkomst sprak ISP Today met de organisatie en de bedrijven HP en Vodafone.

Pauline Overeem van GoodElectronics, medeorganisator van de bijeenkomst, is van mening dat je verbeteringen kan afdwingen door je macht als inkoper/afnemer te gebruiken. Irene Schipper van SOMO, vindt niet alleen de prijs en kwaliteit belangrijk maar ook de werkomstandigheden: “Hier zou je ook vragen over moeten stellen zodat bedrijven verderop in de productie keten er iets aan moeten doen.”

Deelnemer Michael Turner (HP) zegt een goed inzicht te hebben gekregen in de verschillende problemen. Paras Shah (Vodafone) vindt de problemen complex, maar heeft tijdens de rondetafelgesprekken ook de best practices uit andere sectoren gehoord en gezien. Hij wil dit verder meenemen naar de Vodafone-organisatie. Ook wil hij opzoek gaan naar samenwerkingen in de branche.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.