WHD 2012 – Cloud: klant wil aan knoppen blijven draaien

Vorige week spraken we Adrian Ariese van Previder op de WorldHostingDays. We vroegen hem welke zaken hij opvallend vond en toonaangevend zijn voor de komende tijd. Volgens Ariese is en blijft ‘cloud’ een trending topic.

iPad & Cloud
“Vrijwel ieder seminar hier gaat over de cloud,” vertelt Ariese. “Er zijn twee dingen die je iedereen hoor zeggen: je kunt overal een iPad winnen en je kunt bij iedereen een gratis pakket krijgen om de cloud te proberen.”

Betere keuzes
Het valt Ariese op dat mensen op de beurs en klanten die hij spreekt, steeds serieuzer zijn en weten wat ze zoeken. De propositie van cloud gaat daardoor heel erg hard. “Je ziet nu steeds vaker de hybride cloud naar voren komen,” legt hij uit. “Bij die mengelvorm van cloud weet de klant steeds vaker waar die zelf staat. Hij maakt zijn keuzes steeds beter. Ik denk dat de klant het steeds beter weet.”

Rustiger vaarwater
Ariese ziet een tendens waarbij de klant van volledige ontzorging een stap terug doet en ook zelf aan de knoppen wil blijven draaien. “Ze willen de baas zijn over hun eigen IT, ookal zijn ze zelf de eigenaar niet meer. We komen in een rustiger vaarwater en dat is te danken aan de volwassenheid en de mondigheid van de klant.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.