WHD 2012 – Gebruik PaaS zal exploderen

Op de WHD.global brachten veel bedrijven de ‘cloud’ onder de aandacht. Zo ook Judah Johns van Jelastic, die van mening is dat PaaS de uitontwikkeling is van de evolutie van de cloud. Volgens hem biedt het kansen voor hostingproviders.

Evolutie
“Cloud is aan het evolueren,” legt Judah Johns uit. “Infrasturcture-as-a-Service en Software-as-a-Service bestaan als een tijdje en nu komen we uit op Platform-as-a-Service. Het is een logisch ‘einde’ van wat de cloud eigenlijk inhoudt. Al weten we met z’n allen eigenlijk niet wat de cloud is. Maar dat moeten we wel krijgen. En daarom denk ik dat we dit jaar een explosie gaan zien in het gebruik van cloud door PaaS. Dat is de trend voor de komende twee jaar.”

Kansen
Volgens Johns biedt PaaS kansen voor hosters. “Het kan ze veel nieuwe klanten opleveren,” denkt hij. “En ja, cloud is ook een marketingterm. Maar het vertegenwoordigd het idee van wat de cloud moet doen: het idee rondom veiligheid, redundantie en hoge beschikbaarheid. De cloud zou dit mogelijk moeten maken en is dit ook aan het doen. PaaS maakt gebruik van deze voordelen die de cloud met zich mee brengt.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.