WHD 2012 – PaaS belangrijk voor business in sector

Volgens onderzoek van Gartner zal in 2012 in de cloud 20% van de workloads verplaatsen van private naar public. Op de WHD spraken we met Willem van Engeland, Cloud Computing Specialist bij VMware.

“De algemene trend is dat Infrastructure-as-a-Service de eerste stap is,” legt van Engeland uit. “Eindgebruikers gaan dus op zoek naar een public cloud waar ze hun infrastructuur op kunnen draaien. De volgende stap is natuurlijk Platform-as-a-Service, waarmee alleen maar applicaties gaan draaien in een public cloud.”

Volgens van Engeland zie je dat klanten steeds minder bezig zijn met het beheren van infrastructuur. “De volgende stap is dat ze steeds minder bezig zijn met het beheren van OS-en. Ze gaan zich puur en alleen richten op applicaties. Het uitrollen van nieuwe applicaties zal sneller gaan en er is veel meer tijd voor. Dit zal een positieve uitwerking hebben op de business.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.