WHD 2012 – Plesk patchen en leerpunten voor nieuw beleid

Op de WHD.global spraken we afgelopen woensdag met Craig Bartholomew, Vice President van de Panel Products bij Paralles. We vroegen hem naar zijn uitleg over de problemen met Plesk, die onlangs in de media voorbij kwamen.

Leerpunten
Volgens Bartholomew kan iedereen in de sector hier van leren. Zowel zijzelf als software-fabrikant, maar ook de hosters. Hij omschrijf het naar buiten brengen van informatie rondom een patch, als een algemeen probleem voor software-fabrikanten. “Hoeveel vertel je, op welk moment maak je het bekend en hoe reageer je om dit soort gaten zo snel mogelijk te verhelpen.”

Vergelijking
Bartholomew maakt de vergelijking tussen software en auto’s. “Oude software is alsof je in een oude auto rijdt. Een Thunderbird uit de jaren ’50 is een mooie auto, maar heeft geen airbag, bezit geen ABS en moet het zonder alle andere veiligheidsopties stellen. Een gloednieuwe Ford Fusion heeft die maatregelen wel en is dus veiliger. Ook nieuwe software zal in dat opzicht over het algemeen veiliger zijn.”

Op de WHD maakte Paralles bekend dat Plesk 11 op 15 mei wereldwijd beschikbaar zal zijn. Het bedrijf hoopt uiteraard dat iedereen op deze nieuwe versie zal overstappen. Kijk jij als hoster uit naar deze nieuwe versie?

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.