WHD 2012 – SSD-storage lost I/O-bottleneck datacenters op

Vrijwel elk datacenter loopt inmiddels tegen het probleem aan; CPU-power blijft maar groeien, terwijl de traditionele ronddraaiende harddisks niet harder kunnen. Wij spraken met Klaus Stötzel van OCZ Technology over dit issue.

I/O-bottleneck
Volgens Stötzel kunnen gewone harddisks niet meer voorzien in de benodigde I/O-snelheden. “Deze I/O-bottleneck is op te lossen door het inzetten van SSD-storage,” vertelt Stötzel. “De adoptie van SSD-storage is dan ook de belangrijkste trend die we op dit moment zien. Hiermee bereikt men een betere Return of Investment (ROI) en lagere bedrijfskosten.”

Efficiënt
Het zal datacenters beter en sneller maken, verwacht Stötzel. “Je kan dan met een lager aantal servers veel meer efficiëntie halen. Het zorg voor lagere hardware-, onderhouds- en stroomkosten, dan bij traditionele harde schijven.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.