WHD 2012 – Verkoopspectrum binnen sector verschuift

De markt is steeds meer aan het ‘cloudificeren’, wat betekent dat traditionele hosters en ISP’s steeds meer clouddiensten aan gaan bieden. Dat vertelt Roland Sars, CCO en Founder van BackupAgent. Hoe kijkt hij verder naar de sector?

“ISP’s en hosters bieden clouddiensten niet zozeer direct aan richting eindgebruikers. Ze zetten hiervoor steeds vaker een reseller-kanaal voor in,” legt Sars uit. “Het spectrum is aan het verschuiven van vaste licenties en eenmalige aanschaf, naar alles vanuit de cloud met bijbehorende maandelijkse betalingen. Het is nog een beetje het topje van de ijsberg, maar wij merken dat steeds meer van onze productie via deze weg verkocht worden. Dit is een trend waarvan ik verwacht dat die de komende jaren verder zal groeien.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.