WHD 2013 – ‘Focus op bestandsdeling- en backup-diensten’

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=GGPxUoNaFbQ&w=630&rel=0]

Op de WHD.global 2013 spraken we met John Zanni, Vice President Service Provider Marketing and Alliances bij Parallels, over hosted services die door ISP’s worden aangeboden. Producten uit deze ‘tak van sport’ waren dan ook een belangrijk thema tijdens de WHD.

Cloud-diensten populair
Volgens Zanni gebruiken steeds meer kleine en grote bedrijven cloud-diensten. “Als je naar Nederland kijkt is het interessant om te zien dat de meeste kleine bedrijven van ten minste één cloud-dienst gebruikmaken,” vertelt Zanni. “Het komt dus neer op deze bedrijven ook andere diensten te verkopen, tegenover de basis cloud-dienstverlening.”

Bestandsdeling- en backup-diensten
Zanni geeft aan dat de focus moet liggen op verkoop en marketing. “Wat wil jouw klant precies? En zorg ervoor dat ze dit gemakkelijk kunnen krijgen en gebruiken. Als je nu al websites, domeinnamen en IaaS aanbiedt, kijk dan daarnaast ook naar bestandsdeling- en backup-diensten. Ons eigen onderzoek toont aan dat gebruikers daarop zitten te wachten. En in Nederland zijn er diverse gespecialiseerde bedrijven die dit voor jou als ISP kunnen verzorgen.”

Makkelijk
Andere innovaties die Zanni op de WHD heeft gezien hebben vooral te maken met ‘eenvoud’. “Producten worden zo gemaakt dat ze door service providers makkelijk kunnen worden geïmplementeerd, zodat de eindgebruiker ze kan inzetten.”

Portfolio
Als ‘gouden tip’ wil Zanni aan de sector meegeven om nieuwe diensten aan hun portfolio toe te voegen. “Zorg ervoor dat je jouw klanten verder helpt. Zij willen het en zitten er op te wachten.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.