WHD 2013 – ‘Hostingproviders moeten meer aandacht besteden aan (spam-)beveiliging’

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=5m1J3rLFcls&w=630&rel=0]

Op de WHD.global 2013 spraken we met Kyra Poolman, sales vertegenwoordiger bij SpamExperts, over de veranderingen rondom spam. Het bedrijf is op de beurs om zoveel mogelijk te netwerken een accountmanagement ‘on-the-spot’ te plegen, maar heeft ook een serieuze boodschap voor de sector.

Onvoldoende aandacht
Poolman is van mening dat heel veel hostingproviders nog steeds niet genoeg aandacht besteden aan beveiliging. “Het wordt vaak onderschat. Veel klanten denken het met opensource producten te kunnen doen en in geval van spam zelf dingen te verwijderen. Maar dat kost heel tijd en geld. Je verliest er uiteindelijk klanten op. Dus als je competitief wil blijven is het interessant om te zien wat er in de markt gebeurd.”

Grootschaligheid neemt toe
Als specifiek voorbeeld noemt Poolman ‘blacklisting’. “Veel providers hebben spammers in hun netwerk en weten niet hoe ze dat goed moeten beveiligen. Ze verliezen daardoor klanten, omdat ze moeite hebben om dit te managen.” Veranderingen daarbij zijn grootschalige spam-aanvallen. Door toenemende hoeveelheid spam komen providers in de problemen.

Blijf in contact met je klanten
De ‘gouden tip’ die Poolman voor providers heeft is in contact te blijven met klanten. “Blijf met ze praten over wat ze zoeken en willen. En kom naar een beurs als de WHD om te kijken wat jouw bedrijf kan toevoegen en op deze manier innovatief te blijven.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.