WHD 2013 – Met een ‘cross connect’ toegevoegde waarde creëren

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=U4wx-l1tJJI&w=630&rel=0]

Op de WHD.global 2013 spraken we met Henk Huibers, salesmanager bij Equinix, over zijn blik op de ontwikkelingen en trends in de ISP-sector. Volgens Huibers is de verschuiving van hosting naar cloud goed te zien, wat op dit moment in alle lagen van de sector plaatsvindt op zowel het vlak van hardware als software.

Simpele cross-connect
Iets waar de hostingsector rekening mee moet houden is bijvoorbeeld dat het één niet losstaat van het ander. “Als jij iets in de cloud doet, dan heb je daar wel bepaalde systemen voor nodig. Op het moment dat je allerlei partijen in de je datacenter hebt en je hoeft alleen maar te vertellen: ‘Als dit jouw initiatief is en je wilt dat naar de markt toebrengen en dat kan met het verzorgen van een ‘cross-connect’’. Daardoor is iemand de dag daarop al in business. Als je die ‘awareness’ kan creëren dan heeft dan meteen toegevoegde waarde.” Verder komt er volgens Huibers een hele andere kostenstructuur aan ten grondslag te liggen, waardoor partijen makkelijker met elkaar kunnen gaan samenwerken.

Leuk en uniek handelsvolk
Nederlandse cloud- en hostingbedrijven vallen aldus Huibers op door hun andere manier van zaken doen. “We zijn direct, we praten makkelijk en proberen mee te denken. De passie die we hebben voor technologie weten we te vertalen naar commerciële voorstellen, waardoor we de business maken. Ik denk dat wij Nederlanders ons daarin onderscheiden van anderen. En dat zie je als je hier op de World Hosting Days rond loopt. Wij zijn toch wel een leuk en uniek handelsvolk.”

Oriënteren en informeren
De ‘gouden tip’ die Huibers aan de sector wil meegeven, kijkend naar de World Hosting Days, is: “Dit is het moment om je goed te oriënteren en je goed te laten informeren. Dit is het evenement om je gedachten verder te laten gaan en te bedenken: ‘Wat moet mijn volgende stap zijn als ik straks weer thuis ben?’”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.