WHD 2013 – ‘Samenwerking op beurzen versterkt positie providers’

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=W-PsjOHcLP8&w=630&rel=0]

Op de WHD.global 2013 spraken we met Maarten ten Broeke, marketingstrateeg bij Paal15, over de ‘Dutch Masters of Cloud’. Op de WHD en andere events profileren een aantal Nederlandse provider zich steeds meer gezamenlijk. Welk idee daarachter zit legt ten Broeke aan ons uit.

Knipoog naar Gouden Eeuw
“De Dutch Masters of Cloud is een samenwerkingsverband tussen acht partijen, waarbij het heel belangrijk is dat ze samenwerken,” vertelt ten Broeke. “Dat is een knipoog naar de Gouden Eeuw toen iedereen ook samen de hele wereld over ging. En we zien die zelfde vergelijking nu met de 21ste eeuw.”

Elkaar versterken
Volgens ten Broeke kenmerken de Nederlandse providers zich door heel erg open te zijn naar elkaar en kennis delen. “Wat we bijvoorbeeld zien in het buitenland is dat Duitse en Engelse providers heel gesloten zijn en geen informatie delen. Ze zijn heel erg bang dat de concurrent de positie overneemt. Dat is hier gewoon niet. En wat we verder zien is dat bezoekers bij bijvoorbeeld KPN langsgaan en daarna doorlopen naar Amsio, Cloud Companion of MobeeArt. Op die manier versterken ze elkaar.”

Prettige voordelen
Het gezamenlijk optrekken heeft nog andere voordelen. “Wat je hoort is dat mensen tijd hebben om echt connecties op te doen,” geeft ten Broeke aan. “Wat je vaak ziet op een beurs is dat mensen een standje hebben en daar dan aan gebonden zijn. Maar omdat wij met z’n allen de ‘Dutch Masters’ zijn, kunnen mensen rustig naar keynote-speakers, even lunchen of afspraken maken zonder zicht zorgen te hoeven maken of er wel mensen in hun stand staan. En dat is heel prettig.”

Concept perfectioneren
Het is de bedoeling om het concept van de Dutch Masters nog verder te perfectioneren. “Je ziet hier nu één oranje vlag hangen. We willen straks dat echt iedereen voordat ze naar een beurs gaan denkt: ‘We moeten zeker bij de Dutch Masters of Cloud langsgaan’. Dat is ons streven.”

Deel je kennis
Als ‘gouden tip’ voor de sector noemt ten Broeke: samenwerken. “Ga gewoon eens een kop koffie met elkaar drinken en zorg ervoor dat je je kennis deelt. Daar wordt iedereen beter van!”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.