WHD 2013 – ‘Snel handelen bij invoering nieuwe gTLD’s’

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ESbBbWP5hCY&w=630&rel=0]

Op de WHD.global 2013 spraken we met Stefano Burattini, accountmanager bij Ascio, over de invoering van de nieuwe gTLD’s door Icann. Hij geeft aan dat het een enorm project is en dat we vlak voor de invoering staan die nog maanden en zelf jaren gaat duren.

Impact
“Er worden zo’n 600-700 nieuwe gTLD ingevoerd,” vertelt Burattini. “Dat zal een hoop veranderingen brengen voor de sector. De impact op onze business en ook op de eindgebruiker gaat heel belangrijk zijn.”

Afwachten
Over de effecten van de invoering geeft Burattini aan dat we niet precies weten of mensen de nieuwe gTLD’s met open armen zullen ontvangen. “We moeten afwachten of de eindgebruiker ze zal accepteren. Waarschijnlijk zullen niet alle nieuwe gTLD’s het overleven. Sommige zullen weer verdwijnen en anderen zullen erg succesvol zijn.”

Zeer omvangrijk
Burattini vindt dat de Icann enorm hard werkt om de invoering goed te laten verlopen. “Het is een zeer omvangrijk project en de Icann doet alles wat ze kunnen. Tot nu toe hebben we maar een paar invoeringen per jaar gezien. Nu krijgen we er zo’n 700 achter elkaar in een zeer beperkte tijdsspanne. Als je het mij vraagt doen ze ontzettend hun best.”

Wees snel
Als ‘gouden tip’ wil Burattini aan de sector meegeven dat snel handelen belangrijk is. “Je moet nu je voordeel doen van ‘het moment’. Nu gebeurd het. Het lijkt op hoe het 15 jaar geleden ging met de invoering van .com. Hoe sneller je bent, hoe beter het is.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.