WHD 2013 – ‘Verdieping in details malware-detection noodzakelijk’

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=Ged8q9Pcex0&w=630&rel=0]

Op de WHD.global 2013 spraken we met Peter Jensen, CEO van StopTheHacker, over de trends die spelen bij het beveiligen van websitehosting. Als Jensen vanuit zijn security-bril naar de sector kijkt, dan ziet hij de problemen toenemen.

Toename infecties
“Zoals 10 jaar geleden mensen hun PC gingen scannen op virussen, maar dachten: ‘Het overkomt met toch niet,” speelt nu eenzelfde trend in de hostingsector: niemand denkt dat hun omgeving geïnfecteerd zal raken, maar het gebeurd meer en meer.”

Toename supportaanvragen
Als Jensen praat met hosters, krijgt hij de verhalen te horen dat steeds meer klanten bellen en klagen dat hun website is gehackt of op een blacklist staat. Ook neemt het aantal supportaanvragen toe, wat voor de hoster doorwerkt in zijn kosten.

Verschuiving van focus
De uitdaging die MKB-klanten volgens Jensen hebben, is dat ze niet weten hoe ze hun website moeten patchen. “Ze weten wel dat ze het moeten doen, maar ze doen het niet,” legt hij uit. “Hun website blijft onbeschermd, waardoor ze uiteindelijk zullen worden gehackt. De verandering die wij zien is een verschuiving van focussen op evalueren van kwetsbaarheden, naar het daadwerkelijk aanpakken daarvan. Je moet je website scannen, net zoals je doet bij de pc.”

Benutten klantrelaties
De rol die ISP’s kunnen spelen is het benutten van hun bestaande klantrelaties. “Zij brengen hun klanten als kosten in rekening voor hun diensten, dus het is makkelijk om daar een extra dienst aan toe te voegen. Dat maakt de klant veiliger en zal de supportkosten voor de hoster omlaag brengen.”

Verdiepen
De ‘gouden tip’ van Jensen is om goed naar malware-detection in het algemeen te kijken. “Verdiep je in de details van de techniek, want het maakt ook uit welke techniek je voor je klanten inzet.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.